Behandelingen

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg gebaseerd op de vijf elementenleer. De behandeling bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam. Bovendien werkt het zeer ontspannen. Shiatsu staat voor vingerdruk. Tijdens Shiatsu behandelingen wordt er druk uitgeoefend met duimen, vingers en handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Dit kan blokkades in het lichaam opheffen en de energie in de meridianen vrij laten stromen. Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven en vanaf de grond op een futon (matras).

Guasha therapie

Guasha therapie is een Oosterse schraaptechniek die wordt uitgevoerd met een schraper vervaardigd uit jade steen. ‘Gua’ betekent schrapen en ‘sha’ staat voor blokkades. De Guasha behandelingen kunnen voor bijna alle klachten worden toegepast en worden veel gebruikt voor het verlichten van fysieke pijnklachten. De te behandelen plek wordt met olie ingesmeerd en vervolgens wordt er met een jadesteen over het lichaam geschraapt. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam gemakkelijk verlaten en kan er een betere doorstroming plaatsvinden in de energiebanen.

Oorkaars therapie

Oorkaars therapie is een oeroude Indiaanse techniek die zorgt voor een diepe ontspanning en verlichting voor hoofd en oren. De behandelingen stimuleren de doorbloeding in oren, keel, neus- en bijholten en zijn daardoor zeer geschikt bij o.a. verkoudheid, oorsuizen en evenwichtsstoornissen. De kaars die tijdens de behandeling gebruikt wordt is gemaakt van zuiver katoen. Een behandeling begint met een oor massage waarna de kaars zachtjes in het oor geschoven wordt. Na ongeveer 8 tot 10 minuten is de kaars opgebrand en wordt het andere oor behandeld.