Blog

okt 16th

Het wondermineraal magnesium

Posted by with No Comments

Magnesium is zonder twijfel een wondermineraal en bevindt zich in alle cellen van ons lichaam. Elk orgaan – met name het hart, de spieren en de nieren – hebben magnesium nodig. Het wordt ook wel het ‘anti-stress mineraal’ genoemd door de kalmerende en ontspannende werking op de spieren en bloedvaten. Magnesium reguleert het hartritme en de bloeddruk en ontspant zelfs de hersenen, zodat je goed kunt slapen.

In het eerste deel van de magnesium blogs kwam al naar voren dat meer dan de helft van alle Nederlanders een tekort hebben aan magnesium. Er zijn veel symptomen die duiden op een tekort aan dit mineraal, maar deze worden lang niet altijd als dusdanig herkent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ernstige vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloze benen, spierkrampen en -verstijvingen en oorsuizingen.

Om een tekort aan magnesium aan te vullen, zijn we veelal aangewezen op supplementen. Maar de beste manier om een magnesiumtekort tegen te gaan is door toediening via de huid. Bij orale suppletie wordt het merendeel van het mineraal (ongeveer 60-70%) niet gebruikt, doordat de maag maar een bepaalde hoeveelheid kan verwerken. De rest wordt direct via de nieren afgevoerd wat kan leiden tot klachten zoals buikpijn en dunne ontlasting.

De zuivere vorm magnesiumchloride wordt het beste opgenomen door de huid. Het opgeloste magnesium dringt via de zweetklieren direct door in het lichaam, waardoor het zich snel verspreidt en beschikbaar is voor onze lichaamscellen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk (voeten)bad met magnesiumkristallen. Of smeer je huid in met magnesiumolie en gebruik deodorant met magnesium van het merk Zechsal.

Zechsal is een bedrijf dat haar magnesium wint uit de zuiverste magnesiumbron ter wereld: “Zechstein”. Deze bron bevindt zich in het plaatsje Tripscompagnie, vlakbij Groningen. Wanneer je bij Zechsal bestelt, kun je de kortingscode TB46 gebruiken voor 10% korting op je bestelling. Let wel op dat je voor meer dan € 20,- aan producten bestelt, anders betaal je verzendkosten.

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *